Trakya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Tarafından Deneme Erişimine Açılan Veritabanları

Aşağıda isimleri, açıklaması ve erişim tarihleri belirtilen veritabanları Merkez Kütüphane web sayfasında yer alan “Deneme Veritabanları” bölümünde (http://kutuphane.trakya.edu.tr/pages/trakya-universitesi-deneme-veritabanlari#.UWvZSLWePsg) adresinden deneme erişimine açılmıştır.
 
Deneme Erişimine Açık Olduğu Tarihler: 03 Nisan 2013 – 01 Mayıs 2013
Açıklama: Bilgisayar, çevre bilimleri, edebiyat, eğitim, ekonomi ve finans, işletme ve yönetim, müzik, politika ve uluslararası ilişkiler, astronomi ve uzay, kimya, fizik, matematik ve istatistik, enerji, hukuk, psikoloji, güzel sanatlar, kütüphanecilik, medya ve iletişim, kültürel çalışmalar, mühendislik, sosyoloji, tarih, tarım, tıp, spor, seyahat ve turizm konusunda 10.000 kitaptan oluşan Türkçe içerikli Türkiye’nin ilk e-kitap veritabanıdır.

Deneme Erişimine Açık Olduğu Tarihler: 03 Nisan 2013 – 04 Mayıs 2013
Açıklama: BMJ Group, doktorlar, araştırmacılar, sağlık çalışanları, öğrenciler ve hastalar için kanıta dayalı tıbbi bilgi sağlayan bir kuruluştur.

Deneme Erişimine Açık Olduğu Tarihler: 09 Nisan 2013 – 06 Haziran 2013
Açıklama: Elsevier'in yeni ürünü Clinical Key doktorlarınızın sorularına daha hızlı yanıt veren daha akıllı bir arama seçeneği sunan kapsamlı bir veritabanıdır. Elsevier'e ait Clinical Key veritabanı içinde 35 tıbbi uzmanlık alanı yer almaktadır. 1000’den fazla kitap, 500’den fazla en saygın dergi ve 9000’den fazla cerrahi ve tıbbi müdahale videosu içeren akıllı klinik bilgi motorudur.

Deneme Erişimine Açık Olduğu Tarihler: 10 Nisan 2013 – 10 Mayıs 2013
Açıklama: Informa Healthcare tıp dünyası için son derece önemli akademik yayınlar sunan bir yayıncıdır. Veritabanında 170 e yakın etki faktörü yüksek dergi yer almaktadır.

Deneme Erişimine Açık Olduğu Tarihler: 11 Nisan 2013 – 06 Haziran 2013
Açıklama: ACM, bilgisayar eğitimcileri, bilgisayar araştırmacıları ve profesyonellerinin bilgi paylaşımı, alandaki zorlukları, yenilikleri ve düşüncelerini paylaştıkları dünyanın en geniş kapsamlı eğitim ve bilimsel topluluğudur. ACM, bilgisayar ve yazılım dünyasının ortak sesini güçlü liderlik, en yüksek standartlar ve teknik mükemmellik özelliklerini ön planda tutarak güçlendirmektedir. Yayınladığı dergiler etki değerleri yüksek, güvenilir ve hakemli dergilerden oluşmaktadır.

Deneme Erişimine Açık Olduğu Tarihler: 12 Nisan 2013 – 11 Mayıs 2013
Açıklama: Refworks ile veritabanları içerisinde bulduğunuz makale ve dokümanların künye bilgilerini hızlıca kaydedebilir, bilgisayarınıza kuracağınız Write-N-Cite yazılımı ile makale yazarken kolayca atıfta bulunabilirsiniz.

Deneme Erişimine Açık Olduğu Tarihler: 12 Nisan 2013 – 11 Mayıs 2013
Açıklama: Koleksiyon, biyolojik bilimler ile ilgili Biological Sciences veritabanında bulunan tam metin makaleleri, makalelerde bulunan şekiller ve tablolara tanesel erişimi ve tüm bibliyografik kayıtları içerir. İki düzineden fazla uzmanlık alanını destekleyen Biological Sciences, seri yayınların yanında konferans tutanakları, teknik raporlar, monografiler ve seçilmiş kitaplar ve patentlerden alınmış literatür sağlar.
 
Bitiş Tarihi: 06.06.2013 
Açıklama: Annual Reviews 1932'den bu yana konusunda öncü bilim insanları tarafından yapılan kapsamlı araştırmaları yayınlamaktadır. Annual Reviews her yıl Biyomedikal, Yaşam, Fizik ve Ekoniminin de dahil olduğu sosyal ve fen bilimlerde toplanan 41 disiplinde yayınlanmaktadır. Yayın yapılan konu ile ilgili yayınlanmış çalışmaların bir araya getirilmesi ile ortaya konulan makaleler, araştırmacılara tek bir kaynaktan özet bilgilere ulaşma imkanı sağlamaktadır.
Bu içerik 16.04.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 3445 kez okundu.