Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Tıpta Uzmanlık Eğitim Programının Akreditasyonu Amaçlı Ziyaret Edildi

  
   Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı, 8 Nisan 2022 tarihinde, Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği (TROD) adına Dernek Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özyiğit, üyeler Prof. Dr. Durmuş Etiz ve Prof. Dr. Didem Çolpan Öksüz ile Türk Tabibler Birliği (TTB) temsilcisi Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun tarafından Tıpta Uzmanlık Eğitim Programının akreditasyonu amaçlı ziyaret edildi.

   Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Murat Çaloğlu tarafından içlerinde ziyaret heyeti, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata, Dekan Yardımcıları, Prof. Dr. Dinçer Avlan, Doç. Dr. Özgür Gündüz, Başhekim Prof. Dr. Abdullah Taş, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa İnan ve Prof. Dr. Enis Uluçam’ın da bulunduğu dinleyici topluluğuna, bölümün ve eğitim programının tanıtım sunusu yapıldı. Araştırma görevlisi eğitim programı normal akışı içerisinde ilgili heyet tarafından gözlemlendi. İki adet lineer akseleratör tedavi cihazı ile bir adet brakiterapi cihazını, tedavi planlama ünitesini, poliklinikleri, bölüm içerisindeki kütüphane, asistan odası gibi eğitimde yer alan alt yapı olanaklarını ve arşivi inceleyen heyet, Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı araştırma görevlisi doktorları ile tek tek görüşerek eğitim şartlarını değerlendirdi. Gün sonunda TROD başkanı Prof. Dr. Gökhan Özyiğit tarafından, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi, Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı, mezuniyet sonrası eğitim programının akredite edildiği ve akreditasyon belgesinin Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına denk gelen Nisan 2023’de yapılacak Ulusal Radyasyon Onkolojisi Kongresinde törenle verileceği bildirildi.

   Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalında görev yapan öğretim üyeleri ile araştırma görevlilerini, sağlık fizikçilerini ve diğer çalışanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

                                                                                              

Tıp Fakültesi Dekanlığı
Ek Resimler
Bu içerik 22.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 617 kez okundu.