Prof.Dr. Mete Çek'in American Board of Urology Sınav Ziyareti

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi ve Avrupa Üroloji Board (European Board of Urology- EBU) Başkanı Prof. Dr. Mete Çek, EBU adına Amerikan Üroloji Board (American Board of Urology-ABU) sınavlarını yerinde gözlemlemek ve ABU yetkilileri ile bilgi alışverişinde bulunmak üzere ABU davetlisi olarak Dallas’a gitmiş ve 22-23 Şubat tarihlerinde yapılan ABU sözlü sınavlarını izlemiştir. Bu ziyarette kendisine EBU Sınav komitesi başkanı Dr. A. Antoniewitz ve EBU sekreteri W. Gietman eşlik etmiştir. ABU Başkanı Dr. John B. Forrest, ABU Sekreter ve Saymanı Dr. Ian M. Thompson ve ABU yönetici sekreteri Dr. Gerald Jordan ile görüşen Prof. Dr. Çek, Avrupa sınavları ile Amerikan sınavlarının temelde benzer özellikler taşıdığını, ancak ABU sınavlarında yapılan bazı yeni düzenlemelerin sınavın kalitesini yükselttiğini; bunlardan uygulanabilir olanların en kısa sürede EBU sınavlarında da uygulanmasını planladıklarını belirtmiştir. Bu ziyaretle ilgili izlenimler bir rapor haline getirilerek, EBU’nun önümüzdeki Mayıs ayında Riga’da yapılacak olan toplantısında ele alınacaktır.

Bu içerik 08.03.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1816 kez okundu.