Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalının Başarısı Hakkında



 

Trakya Üniversitesi Çocuk İmmunolojisi ve Alerji Hastalıkları bilim dalı’nda yürütülmüş olan Uzm. Dr. Velat Çelik’in birinci isim olarak yer aldığı, geleneksel Türk mutfağının önemli bir parçası olan fermente besinlerin süt çocukluğu döneminde atopik dermatit gelişimi ile ilişkisinin araştırıldığı çalışma “Do Traditional Fermented Foods Protect against Infantile Atopic Dermatitis” başlığı ile Pediatric Allergy and Immunology dergisinin Ağustos sayısında yayımlanmış ve ayrıca baş makaleler arasında değer bulmuştur. Editörün yorumunda Türk mutfağının, süt ürünleri, buğday veya sebzelerden hazırlanan fermente besinleri kapsamasıyla çok özellikli olduğuna dikkat çekilmiş, tartışma bölümünde belirtildiği gibi özellikle yoğurt olmak üzere gebelikte fermente besin tüketiminin atopik dermatitteki koruyucu etkisinin zengin probiyotikler içermesi ile bağlantısı vurgulanmıştır.

Bilim Dalı’nda yürütülmüş olan histamin deri yanıtının yaşla ilişkisini inceleyen diğer bir araştırma“The impact of age on histamine skin reactivity” başlığıyla 1-5 Haziran 2019 tarihleri arasında Lizbon’da düzenlenmiş olan Avrupa Alerji ve Immunoloji Kongresi’nde tartışmalı poster olarak sunulmuş, araştırmada 1. isim olarak yer alan Uzm. Dr. Burçin Beken başarılı sunumu ile birincilik ödülü alan araştırmalar arasında yer almıştır.

Çocuk İmmunolojisi ve Alerji Hastalıkları Bilim dalı başkanı Prof. Dr. Mehtap Yazıcıoğlu ekip çalışmalarının bilime değer veren dergilerde ve kongrelerde önemli bulunmasından duyduğu mutluluğu belirtmiş ve başarı ödülleri ile çalışma motivasyonun daha artacağına inandığını ifade etmiştir. 

Uzm. Dr. Burçin Beken ayrıca, Avrupa Alerji ve Immunoloji Kongresi’nde 1 Temmuz 2019 tarihinde yapılmış olan 12. EAACI/UEMS Pediatrik Alerji ve Immunoloji sınavında başarılı bulunarak başarı ödülü almıştır.

Gençleri kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.



Ek Dosyalar
Bu içerik 19.08.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 4685 kez okundu.