Balkan Medical Journal, İkinci Çeyreğe Yükselerek Yine Bir İlke İmza Attı

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi dergisi Balkan Medical Journal yine bir ilke imza attı. Clarivate (Web of Science) tarafından 28.06.2022 tarihinde açıklanan dergi etki faktörleri raporu, dergi tarihinde önemli bir dönüm noktası oldu.

Etki faktörlerinin açıklandığı Journal Citations Reports (JCR) 2022 raporuna göre, Balkan Medical Journal'ın 2021 etki faktörü 3,57 olarak açıklandı. Geçen yıla göre etki faktörü %77 oranında arttı. Bu etki değeri ile Genel Tıp kategorisinde dünyada 172 dergi arasından 68. sıraya yerleşerek ikinci çeyrekte kendine yer buldu. İlk defa Türkiye’den bir Genel Tıp dergisi ikinci çeyrekte yer almış oldu. Balkan coğrafyasında ise, Genel Tıp kategorisinde yine ilk sırada yer aldı.

Türkiye’de SCI-Expanded ta dizinlenen Sağlık Bilimleri dergileri arasında ikinci sıraya yükseldi. Yine Sağlık Bilimleri alanında ikinci çeyrekte yer alan iki dergiden biri olmayı başardı.

Balkan Medical Journal’ın dünya sıralamasında gerisinde kalan bazı dergiler şunlardır;

-               AMERICAN JOURNAL OF THE MEDICAL SCIENCES

-               Journal of the Chinese Medical Association

-               AMERICAN JOURNAL OF MANAGED CARE

-               SCANDINAVIAN JOURNAL OF PRIMARY HEALTH CARE

-               YONSEI MEDICAL JOURNAL

-               CANADIAN FAMILY PHYSICIAN

-               BMJ Open

-               BMC Family Practice

-               Journal of the American Board of Family Medicine

-               BRITISH JOURNAL OF HOSPITAL MEDICINE

-               NETHERLANDS JOURNAL OF MEDICINE

Bu içerik 29.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 232 kez okundu.