2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı 1.Sınıf Uyum Günleri Etkinlik Programı



 

 

  
Değerli Öğrencilerimize,


       Zorlu bir sınav maratonunu başarıyla tamamladınız. Ülkemizin önemli öğrenim kurumlarından biri olan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim görme hakkı kazandınız, tebrik ederiz. Hekimlik hala en itibarlı mesleklerden biridir. Mezun olduğunuzda hem sosyal hem de bilimsel açıdan iyi birer hekim olacağınızdan asla kuşkunuz olmamalıdır. 8 + 38 yıllık Trakya Üniversitesi geleneğinin bir ürünü olan tıp eğitimi sistemimizin temel hedefi, pozitif bilimin ışığında, çağdaş bilgilerle donatılmış, hasta odaklı, duyarlı ve onurlu hekimler yetiştirmektir. Mezuniyet öncesi tıp eğitimi programımız Ulusal akreditatör kuruluş olan TEPDAD (Tıp Eğitimi Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından 01.01.2024 tarihine kadar akredite edilmiştir.            

         Fakültemizde öğrencilerin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak modern kampüs olanakları, laboratuvar koşulları ve hastane altyapısı bulunmaktadır. Tıp eğitimini hem temel bilimler hem klinik bilimler alanında deneyimli öğretim üyelerinden alacaksınız. Eğitiminizin ilk 3 yılında klinik bilimler dersleri ile harmanlanmış ağırlıklı olarak temel tıp bilimleri dersleri göreceksiniz. Bu dersleri iyi kavramanız durumunda klinik bilimlerde verilecek teorik ve pratik dersleri daha kolay anlayacağınız açıktır. İyi yetişmeniz için her türlü olasılık titizlikle değerlendirilmekte ve ortak aklın ile bilimin öngördüğü çerçevede kullanımınıza sunulmaktadır. Öğrenci toplulukları, bilimsel araştırma kolu, Türkiye'deki sayılı örneklerinden biri olan tıp öğrencileri dergisi, alan içi ve alan dışı seçmeli dersler, davranış ve sosyal bilimler dersleri, ulusal ve uluslararası öğrenci değişim programları ile kendinizi geliştirme ve yeniden keşfetme imkânı bulacaksınız. Size verilen tüm bu fırsatları iyi değerlendirmeniz durumunda hem iletişim becerileri, hem de mesleki beceriler açısından günümüz dünyasının gereklerini taşıyan başarılı birer hekim olacaksınız. Ülkemizi "çağdaş uygarlık seviyesine" taşıyacak entelektüel düzeyi yüksek, fikri hür, vicdanı hür bireyler olarak yetişeceksiniz.

         Öncelikli hedefiniz iyi bir hekim olacak şekilde bu fakülteyi bitirmek olmalıdır. Eğer bu hedefe ulaşırsanız, mezuniyet sonrası düşlediğiniz atılımlar kendiliğinden gelecektir.

          Hepinize başarılı bir eğitim süreci ve onurlu bir meslek hayatı dileriz.

 

                                            Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı

Değerli Velilerimize,

         Yıllardır üzerine titreyerek büyüttüğünüz evlatlarınız, kutsal bir mesleğe ilk adımlarını atıyorlar. Bu büyük başarıları için  sevgili öğrencilerimizi ve sizleri gönülden kutluyoruz.

         Gençlerimiz, yaşam boyu devam edecek olan büyük ve zorlu bir serüvene başlıyorlar. Hekimlik en eski, en saygın  ve herkesin düşlediği ama sahip olamadığı bir meslektir. Hocaları olarak bizler, yılların bize verdiği bilgi birikimi ve hekimlik gelenekleri ile onları meslek hayatına hazırlayacağız. Bundan emin olabilirsiniz. Öğrencilerimizin tıp eğitimi süreci boyunca akademik ve sosyal yaşantılarında karşılaşacakları sorunlar için birer danışman hocaları olacaktır.

          Öğrencilerimize eğitim süresinde ve sonrasında desteğimiz her zaman tam olacaktır.  Unutmayın ki, her evlat kaç yaşında olursa olsun ailesinin desteğine ihtiyaç duyar. Sizlerin de desteklerinizin tam olacağına inanıyoruz. Sizin çocuklarınız, artık bizim de çocuklarımızdır. Dekanlık yönetimi olarak bizler, her zaman sizlerin yanında olacağız.


            Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi ailesine  ve Edirne’mize hoş geldiniz.
 
Saygılarımızla …
 
                                        Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı




Ek Resimler
Bu içerik 05.10.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1048 kez okundu.