Prof. Dr. Beyhan Karamanlıoğlu İçin Emeklilik Töreni Düzenlendi

Fakültemiz Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Beyhan Karamanlıoğlu’nun hizmet süresini tamamlaması nedeniyle, Fakültemiz Dr. Ratip Kazancıgil Derslik Binası Amfi Salonunda emeklilik töreni düzenlendi.
Trakya Üniversitesi’nde 2005-2012 yılları arasında Rektör Yardımcılığı görevini de yürüten Prof. Dr. Beyhan Karamanlıoğlu, 42 yıllık meslek hayatını noktalayarak emekliye ayrıldı. Trakya Üniversitesi’nde aynı zamanda Tıp Fakültesi Dekan Vekilliği ve Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekanlığı gibi birçok görevde bulunan Karamanlıoğlu için Fakültemiz Dr. Ratip Kazancıgil Derslik Binasındaki Amfi Salonunda düzenlenen törene Karamanlıoğlu’nun ailesinin yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Trakya Üniversitesi 6. ve 7. Dönem Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, Emekli öğretim üyelerimiz, birçok akademik ve idari personelimiz katıldı.

Karamanlıoğlu’nun otobiyografisinin yer aldığı sunumla başlayan törende daha sonra Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir bir konuşma yaptı. Trakya Üniversitesi’nde bugüne kadar çok güzel günlerin yaşandığını ve bundan sonra da yaşanmaya devam edeceğini ifade eden Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, “Sağlıklı bir şekilde emek verdiğin kurumdan ayrılmak eminim ki çok güzel bir duygu. Bugün burada sadece Tıp Fakültesi’nden değil, üniversitemizin birçok fakülte ve bölümünden katılım var. Bu da gösteriyor ki Beyhan Hocamız üniversitemize dokunmuş. Ben bundan sonraki hayatında Beyhan Hocamıza ailesiyle ve torunuyla sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum” dedi.
Emekli olmanın heyecanını yaşayan Prof. Dr. Beyhan Karamanlıoğlu ise 1977 yılında başladığı mesleğinde bugün 42’nci yılı doldurduğunu ifade ederek, “Acısıyla tatlısıyla 42 yılı göz açıp kapatıncaya kadar geride bıraktık. Bugün, mesleğimden ve sizlerden ayrılacağım için içim buruk ancak bir yandan da sevinçliyim çünkü üniversitede en üst düzey görevlerde bulundum ve bundan sonra artık aileme daha fazla vakit ayıracağım. Bazen zamansız vedalar tam zamanında başlangıçlardır. Bizim meslekte emekli olunur ancak masadan kalkılmaz. Bugün buraya gelen tüm dostlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Duygu dolu anların yaşandığı törende daha sonra Karamanlıoğlu’nun birlikte görev yaptığı mesai arkadaşları tek tek söz alarak Karamanlıoğlu ile ilgili anılarını anlattı. 
Ek Resimler
Bu içerik 16.12.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 655 kez okundu.