Öğretim Üyemizi ve Öğrencimizi Tebrik Ederiz



 

       Türk Patent ve Marka Kurumunun üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği 1. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması'nda fakültemiz son sınıf öğrencisi Aslı Nur Özkan'ın proje danışman hocası Prof. Dr. Oğuzhan Doğanlar ile yaptığı "Örümcek Ağı Özütünün Prostat Kanseri Hücrelerinde Seçici Antikanser Etkisi" isimli buluşu 577 proje arasından 1. Olmuştur.

       Gençlerimizi yenilikçiliğe teşvik ederek, bilginin üretildiği üniversitelerimizi aynı zamanda bilginin ürüne, buluşa, patente dönüştüğü yerler haline getirmeyi hedefleyen yarışmaya, başvuru süresi içerisinde, 101 üniversiteden 577 adet başvuru yapılmıştır.

       Ödül töreni fikri hakların her geçen gün artan önemiyle birlikte 2001 yılından bu yana kutlanmakta olan 26 Nisan “Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nde gerçekleştirildi.

       Fikri mülkiyet haklarını kamuoyu gündemine taşıyarak yeniliklerin, buluşların ve bunları koruyan fikri mülkiyetin önemine dikkat çekmek üzere her yıl farklı bir tema ile kutlanan Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nün bu yılki temasını, “Değiştiren güç: Kadın yenilikçiliği ve yaratıcılığı” oluşturuyor.

       Öğrencimiz ve danışman hocamızı tebrik eder, bu başarının diğer öğrencilerinize örnek olmasını dileriz. 

Haberin Detayı için tıklayınız



Ek Resimler
Bu içerik 27.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1857 kez okundu.