Öğrencimiz Ödül TANI’nın Uluslararası Başarısı



Okulumuz Tıp Fakültesi 4. Sınıf Öğrencimiz Ödül TANI, üniversitemizi ve ülkemizi 01-08 Mart 2019 tarihleri arasında Slovenya'nın Portoroz kentinde IFMSA (Dünya Tıp Öğrencileri Birlikleri Federasyonu) tarafından WHO (Dünya Sağlık Örgütü) ile birlikte gerçekleştirilecek “March Meeting 2019 General Assembly” de temsil edecektir. Ayrıca, üniversitemizin özel olarak davet edildiği “Implementing Global Health in Medical Education” oturumunda genel kurula hitaben bir konuşma yapacaktır.

Dünya Tıp Öğrencileri Birliği (IFMSA), Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Birleşmiş Milletler (UN) gibi kurumlarla büyük işbirlikleri içerisinde, 140’ı aşkın ülkede bir milyondan fazla tıp fakültesi öğrencisini temsil eden en büyük organizasyondur. Her yıl bu organizasyon, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve bölgesel otoriteler ile bir araya gelerek sağlık ve tıp eğitiminin de dahil olduğu 6 farklı alanda çalışmalar gerçekleştirmektedir. Her yıl, tüm dünyadaki 141 ülkenin önde gelen üniversitelerinden bine yakın tıp fakültesi öğrencisi bu toplantıya katılma hakkı elde etmektedir ve küresel otorite yetkilileri ile bir araya gelerek küresel sağlık politikalarını ve vizyonlarını konuşmakta, buradan çıkan sonuç ile Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) sağlıkta eğitim alanı vizyonuna katkı sağlamaktadır.

Genel Kurul, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Birleşmiş Milletler (UN) temsilcilerinin ve Avrupa Birliği Sağlık Politikaları Komisyonu Başkanlığı (DG SANTE)’nın da katılımı ile Slovenya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Borut Pahor’un onur himayelerinde Slovenya ev sahipliğinde gerçekleşecektir.

IFMSA (Dünya Tıp Öğrencileri Birlikleri Federasyonu) Toplantıları her yıl Mart ve Ağustos aylarında tüm dünyadaki önde gelen üniversitelerden tıp fakültesi temsilcilerinin katılım ile gerçekleşmektedir. Türkiye’de Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler ile ortaklık içerisinde bulunan tek resmi tıp öğrenci organizasyonu olan Türk Tıp Öğrencileri Birliği’nin (TurkMSIC) üyeleri, bu toplantılarda Türkiye’yi temsil etmek üzere IFMSA tarafından davet edilmektedir.

Fakültemizde 1992 yılından beri çalışmalarını sürdüren Trakya Tıp Öğrencileri Birliği de, ülkemizi bu toplantılarda temsil etmektedir.

Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 



Bu içerik 02.01.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1154 kez okundu.