Öğrencilerimiz Ödül TANI ve Beyza ARTAR’ın Ulusal ve Uluslararası Başarısı



 

     Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TurkMSIC) 2018 Genel Kurulu, Tüm Türkiye’deki 74 Tıp Fakültesi’nin ve 750’nin üzerinde öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.

     Genel Kurulda, bir sonraki dönemin yönetim,yürütme ve denetim organları; tıp fakültesi delegasyonlarının oyları ile belirlendi.

     Fakültemiz 4. sınıf öğrencilerinden Beyza Artar, delegasyonların oylarıyla Türk Tıp Öğrencileri Birliği’nin ve Tıp Fakültesi Öğrencileri Derneği'nin Ulusal Denetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Öğrencimiz Beyza Artar, 2018-19 döneminde TurkMSIC’in çalışmalarını ve işleyişini denetleyen en üst merci olan Denetim Kurulu’nda yer alarak çalışmalarını sürdürecek. Öğrencimize yeni görevinde başarılar dileriz.

    Fakültemiz 3. sınıf öğrencilerinden Ödül TANI, yapılan tıp fakültesi delegasyonları oylaması sonucunda Ulusal Araştırma Değişimi Direktörlüğü (NORE) görevine seçildi. Öğrencimiz Ödül TANI, dünyanın en büyük tıp öğrenci organizasyonu olan IFMSA (International Federation of Medical Students’ Association) bünyesinde her yıl yapılan ve en kapsamlı tıp öğrenci değişim programı olan değişim programının başına geçti. Öğrencimiz, üniversitemizi ve Türkiye’yi 2018-19 dönemi boyunca tüm dünyada 170’in üzerinde üyesi bulunan IFMSA platformunda temsil edecek.

     Dünyada WHO (Dünya Sağlık Örgütü) ve UNESCO gibi küresel kurumlar tarafından tanınan en büyük tıp öğrencileri organizasyonu olan IFMSA’in Türkiye temsilcisi TurkMSIC, ülkemizde 1952, okulumuzda 1990 yılından beridir çalışmalarını sürdürüyor. 6 farklı çalışma kolunda işleyişini sürdüren birlik, öğrencilere tüm dünyada tıbbi değişim yapma olanağının yanında küresel sağlıktan insan haklarına pek çok alanda faaliyet gösteriyor.

     Her iki öğrencimizi de başarılarından dolayı tebrik eder, görevlerinde kolaylıklar dileriz



Ek Resimler
Bu içerik 25.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 402 kez okundu.