“Medikal Simülasyon ve Matematik Modelleme” İsimli Sürekli Tıp Eğitimi Etkinliği 18 Nisan 2017 Salı Günü Yapıldı

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Sürekli Tıp Eğitimi Etkinliği

“Medikal Simülasyon ve Matematik Modelleme”  isimli sürekli tıp eğitimi etkinliği 18 Nisan 2017 Salı günü yapıldı. Bu etkinlikte ülkemizde kurulan ilk simülasyon merkezi olan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Medikal Simülasyon Merkezi (SİMMERK) hekimlerinden fizyoloji uzmanı Dr. Sezen Avtan ve tıp eğitimine ek olarak doktora ve doktora sonrası eğitimini biyomedikal alanında yapmış olan Dr. Fatih Karaaslan konuşmacı olarak katıldı. Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. S. Arzu Vardar’ın moderatörlüğünü yaptığı etkinliğe fakültemiz dekan yardımcıları, temel bilimler, dahili bilimler ve cerrahi bilimler bölümlerindeki farklı anabilim dallarından öğretim üyeleri, asistanlar, doktora ve yüksek lisans öğrencileri katıldı.

Etkinlikte simülasyonun sağlık alanında mezuniyet öncesi ve sonrası kullanım alanları örneklerle anlatıldı.  Medikal simülasyon sistemlerinin insan vücudunun işleyişini bir bütün olarak anlamayı sağladığı, insan üzerinde yapılması zor olan uygulamaların denenmesinde yardımcı olduğu, teknik olarak ölçülemeyen değişkenleri deney yapmadan tahmin edebilmeyi sağladığı belirtildi. Ayrıca simülasyon eğitimi verilen ortamın gerçeğe yakın duruma getirilmesinin önemi vurgulandı.

İlgi ile izlenen konuşmaların yer aldığı etkinlik soru ve cevaplar ardından son buldu.

Bu içerik 21.04.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 612 kez okundu.