Kampüs Kart İşleyişinde Önemli Hususlar

Kampüs Kart İşleyişinde Önemli Hususlar

1-      Kampüs kartınız ile yemekhanelerde temassız işlem yaparak ödeme gerçekleştirebilirsiniz. Bu sebeple ödeme yapılırken kartınızı okuttuktan sonra hemen çekmemeniz gerekmektedir. Turnike ekranında kartı çekebilirsiniz uyarısı çıkana kadar kartınızı turnikeye okutmanız gerekmektedir.

2-      Yemekhanelere kurulan turnikelerde Ziraat Kampüs kartınız ve Ziraat bankası/Diğer bankalar temassız kredi kartları ile işlem gerçekleştirebilirsiniz.

3-      Turnikelerde kampüs kartınızın üzerinde (çip) bulunan bakiye ile ödeme yapabilirsiniz. Hesabınızda para olsa dahi , kartınızda (çip) bakiye yok ise ödeme yapmanız mümkün değildir.

4-      Eğer turnikeden ödeme yapıp 7 saniyede geçiş yapmaz iseniz, Turnike geçişe izin vermeyecektir. Ödeme yaptığınız tutar,  Akşam 19:30’dan sonra merkeze iletilecek ve  merkeze iletildikten sonra ATM’ye kartınızı soktuğunuzda tutarın  iade edildiğini görebileceksiniz.

5-      Yemekhanelerde Ziraat Kampüs Kartınız ile ödeme yapabilmeniz için kart bakiyesine para yükleme işlemini Bankamız para yatırmalı ATM’leri ile gerçekleştirebilirsiniz. ATM’ler aracılığıyla ister hesabınızda bulunan paradan karta para aktarabilir ister direkt nakit olarak karta yükleme yapabilirsiniz. Aşağıda ilgili ATM menüleri gösterilmiştir;  2 ekranda görüldüğü üzere ister para yatırarak , isterseniz de hesabınızdan para aktararak kartınıza yükleme yapabilirsiniz.

Resim
6-      Sizlerden gelen örnek geri bildirimler ve cevapları aşağıdadır.

 

“Kartıma 20 TL para yatırdım ama yemekhanede ödeme yapamadım” : paranızı hesabınıza yatırmış olabilirsiniz. Unutmayınız ödeme yapabilmek için kart bakiyesine yükleme yapmanız gerekmektedir. Böyle bir durumda ATM aracılığı ile hesaptan yükleme yaparak kartınıza parayı aktarabilirsiniz.

“Kartıma bir miktar para yatırdım ama paramın bir kısmının/hepsinin nedenini bilmediğim bir şekilde kesildiğini gördüm” : Kampüs kart işleyişi dahilinde sizlerden herhangi bir ücret alınması söz konusu değildir. Fakat Bankamızın komisyona ücrete/faize tabii diğer ürünlerini kullanıyorsanız ve bu ürünlerin kullanımından dolayı herhangi bir borcunuz var ise , bu borcun ödenmesi yatırdığınız paradan yapılmış olabilir. Örnek olarak Bankamız nezdinde bulunan başka bir hesaba tanımlı KMH ürününüz var ise ve bu ürünün kullanımından dolayı oluşmuş borcunuz var ise , bu borç ATM’den para yatırdığınız anda kesilebilir.

 

Sizlerin de bilindiği gibi Kampüs Kartınızı kullanabilmeniz için Ziraat Bankası Edirne Şubesinde hesap açılımları gerçekleşmiştir. Bankamız altyapısal geliştirmesi ile Kampüs Kartlarınıza bağlı hesaplardan hesap işletim ücreti alınması engellenmiştir.

Fakat istisna olarak birkaç müşterimizde kampüs kartlarının hesaplarından hesap işletim ücreti alındığı tespit edilmiş ve yapılan incelemede söz konusu ücretlerin kişilerin Bankamızda daha önce bulunan hesaplarından dolayı alındığı tespit edilmiştir. Bu gibi durumların oluşmaması için gerekli önlemler ve kontroller sağlanmış ve ücret kesilmesi engellenmiştir. Yine  de sistemimiz sık sık kontrol edilmekte ve beklenmeyen  hatadan  dolayı hesap işletim ücreti kesilmiş müşterilerimiz olur ise tutarların iadesi hemen gerçekleşmektedir. Bu gibi durumlarda karşılaşmanız anında hemen Edirne Şubesi ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Yemekhanelerde ödeme yaparken benden fazla tutar kesiliyor. 3,00 TL kesilmesi gerekirken 3,75 kesiliyor”

 

Kampüs kartınızı teslim alırken kartınıza pos cihazları üzerinden ödeme tarifeleri tanımlamanız gerekmektedir. Kart teslimi anında yanlış tarifeye katılmış olabilirsiniz. Doğru tarifeye katılabilmek için Üniversite bünyesinde bulunan Kampüs Kart Pos cihazı ile yeni tarifeye kartınızı dahil edebilirsiniz.

 

7-      Unutmayınız; günde bir kere indirimli yemek yeme hakkınız bulunmaktadır. Gün içerisinde ikinci kez kartınız ile ödeme yapmak isterseniz misafir ücreti üzerinden ödeme yapabilirsiniz.


Bu içerik 12.09.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 11916 kez okundu.