Fakültemiz Öğrencileri Bilimsel Projeleri ile Üniversitemizi Avrupa da Başarıyla Temsil Etti

Fakültemiz öğrencileri TÜBİTAK 2209/A kapsamında desteklenen iki farklı projenin sonuçlarını Berlin/Almanya’da başarıyla sunmuştur. 25-28 Eylül 2019 tarihleri arasında Charite Berlin Tıp Üniversitesinde düzenlenen 30. Avrupa Öğrenci Konferansına (30th European Students Conference) kırktan fazla ülkeden dört yüz kadar üniversite öğrencisi bildirileriyle katılmışlardır. Danışmanlıklarını Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Suat Erdoğan’ın yaptığı  Fatih Genç ve Uğur Şimal Atabey’in “Combination therapy of abiraterone acetate and apigenin on castration resistant prostate cancer: in vitro and laboratory study” başlıklı çalışmaları kongrede elemeleri geçerek ilk altmış arasına girme başarısı göstermiştir.  Ayrıca, Aslı Ayyıldız ve Hilal Koç TÜBİTAK destekli “Apigenin potentiates the anti-cancer effects of doxorubicin in prostate cancer cells” isimli çalışma sonuçlarını poster bildirisi olarak başarılı bir şekilde kongrede sunmuşlardır.

Kendilerini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Bu içerik 09.10.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 646 kez okundu.