Fakültemiz Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Cenk SAYIN ve Doç. Dr. Cihan İNAN’ın editörlüğünde yazılan “Perinatoloji” kitabının basımı tamamlanmıştır.


Fakültemiz Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Cenk SAYIN ve Doç. Dr. Cihan İNAN’ın editörlüğünde yazılan “Perinatoloji” kitabının basımı tamamlanmıştır.

Bu kitabın perinatoloji alanında ülkemizdeki öncü kaynaklardan birisi olacağı düşünülmektedir. Perinatoloji, sadece fetusun sağlığıyla ilgilenen bir branş olmaktan ziyade maternal ve fetal tüm risk faktörleri, gebelik süreci, öncesi ve sonrası dönemlerinde olan fizyolojik ve patolojik durumlarla da ilgilenen bir bilim dalıdır. Bu kapsamda basılan bu kitapta fetal yapısal ve genetik anomaliler ayrıntılı bir şekilde yer alırken, gebelikte ortaya çıkabilecek fizyolojik ve patolojik değişiklikler, gebede var olan kronik hastalıklar ayrıntılı bir şekilde yer almaktadır. Geniş içeriği ve güncel literatür bilgisini içeren bu kapsamlı kitabın temel hedef grubu perinatoloji yandal eğitimi yapan, yapmayı düşünen ve perinatoloji alanında uzman olan hekimler başta olmak üzere kadın hastalıkları ve doğum hekimlerinin tamamıdır. Bu kitap, yalnızca ham literatür bilgisi içeren bir kaynak olmaktan ziyade, mevcut veriler ışığında güncel kadın doğum ve perinatoloji klinik uygulamalarında yol gösterici bir eser, hekimlerin pratikte karşılaştıkları problemli durumlarda başvurabilecekleri önemli bir kaynaktır.

Ülkemizde perinatoloji alanıyla ilgili genellikle çeviri kaynaklardan yararlanılmaktadır. Güncel bilgilerin sürekli revize edildiği bir ortamda böyle bir kaynağın hazırlanması oldukça önemlidir. Perinatoloji, kadın hastalıkları ve doğum ile perinatolojiyle yakından ilişkili diğer branşlar için önemli bir eserin yazımının ve basımının tamamlanmasının haklı gururunu yaşamaktayız.

Öğretim üyelerimizi tebrik eder ve başarılarının devamını dileriz.

 Tıp Fakültesi Dekanlığı


Resim


Resim

Bu içerik 06.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 265 kez okundu.