Biyosensör Tasarımı ve Uygulamalarında Son Gelişmeler

Değerli Meslektaşlarım,

01-08 Eylül 2013 tarihleri arasında Bodrum Crystal Hotel’de Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü,  Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü, Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı ve Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü ile  ortaklaşa düzenleyeceğimiz Türk ve yabancı öğretim üyelerinin ders vereceği BİYOSENSÖR TASARIMI VE UYGULAMALARINDA SON GELİŞMELER konulu Lisansüstü Yaz Okulu düzenlemiş bulunuyoruz.

Biyosensörleri hazırlama ve üretim teknik ve  teknolojileri  ve biyosensörlerin uygulama alanları gündelik hayatın her alanında, özellikle medikal diyagnostik, gıda, çevre analizleri, tarımsal ve spor aktivitelerinin spontan kontrolü amacı ile yoğun kullanımı günden güne artmaktadır.  Bu yaz okulunda katılımcılara ve ders veren öğretim üyelerine biyosensör teknolojisi ve uygulama alanlarındaki son gelişmeler aktarılacak ve araştırmalarını yönlendirmeleri için bilimsel altyapı desteği sağlanacaktır. Lisansüstü Yaz Okulu kapsamında katılımcılara  enzim bazlı biyosensörler, immünosensörler, organizma ve hücre bazlı biyosensörler, DNA cipleri ve nükleik asit sensörleri ve biyoelektronik alanındaki son gelişmeler anlatılacak, biyosensör uygulamalarının kapsam alanı ve ekonomik boyutu hakkında  bilgi verilecektir.  Ayrıca katılımcılar gerek ders veren öğretim üyeleri, gerekse kendi aralarında  planladıkları araştırma projeleri hakkında tartışma olanağı bulacaklardır.

Yoğun geçen bir eğitim-öğretim yılının sonunda hem biyosensörler ile ilgili güncel gelişmeleri öğrenme ve tartışma fırsatı hem de  Bodrum Crystal Hotel’de her şey dahil konseptinde tatil olanağı sunuyoruz.  Sizleri Yaz Okulu ve tatil için Bodrum’a davet etmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

NOT :Yaz okuluna otele ait detaylı bilgiye  http://www.biosensors.ege.edu.tr   adresinden ulaşabilirsiniz.

Yaz Okulunda buluşmak dileğiyle.

Prof. Dr. Azmi TELEFONCU

Düzenleme Kurulu  Başkanı

Doç.Dr.Ali KILINÇ

Ege Üniversitesi,

Fen Fakültesi,

Biyokimya Bölümü,

35100 Bornova-İzmir / TÜRKİYE

Tel: 0 232 311 1775

Faks: 0 232 311 5485

Bu içerik 05.03.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1315 kez okundu.