Bilimsel Derginin Temel Özellikleri Sempozyumu

Balkan Medical Journal çatısı altında, 16.01.2015 tarihinde, Balkan Kongre Merkezi Senato Toplantı Salonunda, tüm gün sürecek olan bir sempozyum düzenlenecektir. TÜBAP tarafından desteklenen ve aşağıda içeriği özetlenen etkinliğe Sağlık Bilimleri alanında çalışan bütün araştırmacılar davetlidir.

Konu Başlıkları

1. İyi bir bilimsel dergi nasıl olunur ve nasıl öyle kalınır?
2. Bir Tıp Dergisinde nasıl iyi hakem olunur?

Etkinliğin İçeriği

1. Hakemliğin tarihçesi, iyi hakemlik tarifi, örneklerle hakemlerden kaliteli değerlendirme nasıl yapılması gerektiğinin anlatılması.
2. Çalışma dizaynları, power analizi, iyi raporlama kılavuzları, klinik çalışmaların kaydı, temel istatistik hesaplamalar.
3. Yazı değerlendirirken hakemlerin dikkat etmesi gereken etik konular, bu noktada pratik bilgiler, hakemlerin uyması gereken etik kurallar.

Konuk Konuşmacılar

1. Prof. Dr. Berna ARDA, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik A.D.
2. Prof. Dr. Üstün AYDINGÖZ, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji A.D.
3. Prof. Dr. Taner Kemal ERDAĞ, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB A.D.

Duyuruyu detayını görüntülemek için aşağıdaki ikona tıklayınız.

Bu içerik 29.12.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1885 kez okundu.