ALAN İÇİ SEÇMELİ STAJ TERCİHLERİNİZİ YAPINIZ


Değerli Öğrencilerimiz;

27 Nisan – 08 Mayıs dönemi için bir, 11 Mayıs – 22 Mayıs dönemi için bir ve  25 Mayıs – 05 Haziran dönemi için bir olmak üzere toplam üç alan içi seçmeli staj tercihlerinizi aşağıda verilen linki kullanarak yapabilirsiniz.  Sınıflara göre tercih işlemlerinin yapılabileceği gün ve saatler aşağıda verilmiştir:
  1. sınıf öğrencilerimiz   13 Nisan Pazartesi saat 18:00 ile 15 Nisan Çarşamba 09:00 saatleri arasında
  2. sınıf öğrencilerimiz   13 Nisan Pazartesi  saat 19:00 ile 15 Nisan Çarşamba 09:00 saatleri arasında
  3. sınıf öğrencilerimiz   13 Nisan Pazartesi  saat 20:00 ile 15 Nisan Çarşamba 09:00 saatleri arasında
  4. sınıf öğrencilerimiz   14 Nisan Salı  saat 18:00 ile 16 Nisan Perşembe  09:00 saatleri arasında
  5. sınıf öğrencilerimiz   14 Nisan Salı  saat 19:00 ile 16 Nisan Perşembe  09:00 saatleri arasında
Öğrencilerimizin tercihlerini yaparken dikkat etmelerinin gerekli olduğu önemli konular aşağıda verilmiştir.

1.    Alan içi seçmeli stajlarının altı haftalık tüm öğelerini Fakültemiz dışı eğitim kurumlarında yapması kesinleşmiş (Fakültemiz Yönetim kurulundan onay almış, karşı eğitim kurumundan kabul belgesi almış) olan öğrencilerimiz alan içi seçmeli staj tercihi yapmamalıdırlar,

2.    Geçen yıl başarısız oldukları için; bu yıl  birinci sınıfta 3. Ders kurulunu tekrarlayan öğrencilerimizin isimleri 2. Sınıf listelerine;   geçen yıl başarısız oldukları için ikinci sınıfta 6. Ders kurulunu tekrarlayan öğrencilerimizin isimleri 3. Sınıf listelerine alan içi seçmeli tercihi yapabilmeleri  için eklenmiştir. Bu durumdaki öğrencilerimiz mutlaka tercihleri yapmalıdırlar. Hiç arzu etmediğimiz şekilde bu durumdaki öğrencilerimizin bir kısmı bu yıl tekrarladıkları kurulda başarısız olurlarsa sınıf geçemedikleri için bu yıl alan içi staj alamayacaklar ve  tercihleri geçersiz olacaktır.

3.    Her öğrencimiz iki haftalık her bir dönem için 3 ayrı stajı tercih etmelidirler. Örneğin birinci sınıfta ilk dönem (ilk 2 hafta) için TIP-151 kodlu alan içi stajı tercih etmiş öğrencimiz, sonraki iki haftalık dönemlerde bu stajı kesinlikle tercih etmemeli, diğer iki dönem için TIP-151 kodlu staj dışında iki alan içi staj tercih etmelidirler. Her bir öğrencimizin tercih ettiği üç staj mutlaka birbirinden farklı stajlar olmalıdır.

4.    3. Sınıf öğrencilerimiz için önemli  bir uyarı: Hiçbir üçüncü sınıf  öğrencimiz birinci ve ikinci iki haftalık dönemlerde TIP-361 kodlu “Olgularla Fizyoloji (solunum ve kardiyovasküler fizyoloji)” isimli dersi tercih etmemelidir. İlk iki dönem TIP-361 kodlu staj açılmayacaktır. İlk iki dönem için yanlışlıkla TIP-361 kodlu staj tercih edilmişse bu öğrencilerimiz zor durumda kalacaklardır. İlk iki dönem (ilk dört hafta)  TIP-361 kodlu staj açılmayacaktır. Bu staj (TIP-361) sadece  ilk iki dönem (İlk dört hafta)  için Tıp-359 kodlu “Şok” isimli seçmeli dersi tercih etmiş öğrencilerimizin son iki haftalık dönemde alabilmeleri iç sadece bir kez açılacaktır. Tıp-359 kodlu “Şok” isimli staj diğer tüm stajlardan farklı olarak dört hafta sürelidir.  İlk dört hafta için Tıp-359 Şok isimli stajı tercih eden öğrencilerimiz son iki  haftalık dönemde TIP-361 kodlu “Olgularla Fizyoloji (solunum ve kardiyovasküler fizyoloji)” isimli  stajı  tercih etmelidirler. İlk dört hafta için Tıp-359 Şok isimli stajı tercih eden öğrenciler son 2 hafta için yanlışlıkla TIP-361’den farklı bir stajı tercih ederlerse, bu tercih göz önüne alınmadan son iki hafta TIP-361 kodlu “Olgularla Fizyoloji (solunum ve kardiyovasküler fizyoloji)” isimli stajı tercih etmiş sayılacaklardır.  Adı geçen her iki seçmeli stajda, diğer tüm alan içi seçmeli ders/staj kurullarından farklı olarak  tek döngü olarak uygulanacaktır.

Öğrencilerimizin  başarılı alan içi seçmeli staj dönemi geçirmelerini dileriz.

Kontenjan bilgisi için tıklayınız
Bu içerik 13.04.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 5745 kez okundu.