Aday Öğrenciler İçin Bilgilendirme Metni

ADAY ÖĞRENCİLER İÇİN FAKÜLTEMİZ HAKKINDA BİLGİLENDİRME METNİ

Fakültemizi tercih edecek ve yerleşecek öğrencilerimiz ile ailelerini şimdiden tebrik ediyor, Trakya Tıp ailesine hoş geldiniz diyoruz. Sizlere Fakültemiz ile ilgili kısa bilgiler vermek istiyoruz.

EĞİTİM PROGRAMI

Fakültemizde ulusal ve uluslararası tıp eğitimim standartlarını karşılayan bir eğitim programı uygulanmaktadır. Eğitim programımız tek yetkili kuruluş olan TEPDAD tarafından 31.12. 2024’de kadar akredite edilmiştir.

1. Fakültemizin ilk 3 sınıfında sistem temelli entegre eğitim uygulanmaktadır.
  2. Teorik ve uygulama eğitimleri bir denge içinde programlanmaktadır.
  3. Probleme dayalı öğrenim uygulamaları vardır.
  4. Alan içi ve alan dışı seçmeli derslerimiz programda yer almaktadır.
  5. Sosyal tıp, davranış bilimleri, insani bilimler, bilim okur yazarlığı gibi ek derslerimiz mevcuttur.
  6. İlk 3 sınıfta sınıf geçme sistemi mevcut olup yıl sonunda sınıf geçme sınavı (final) vardır.
  7. Yıl içinde aldığı notların sınıf geçme notuna etkisi daha yüksektir.
  8. Uygulama sınavları hariç tüm sınavlarımız Ölçme ve Değerlendirme Birimimiz tarafından yürütülmektedir.
  9. Aktif olarak çalışan 75 öğrenci topluluğu mevcuttur.
  10. Öğrencilere burs olanakları vardır.

EĞİTİM OLANAKLARI

1. TIP FAKÜLTESİ DR. RATİP KAZANCIGİL DERSLİK BİNASI

a)      Derslik binamızda 190-270 arası oturma grubu olan 4 amfi

b)      Çok amaçlı Anatomi pratiklerinin yapıldığı kadavra laboratuvarı

c)      Çok amaçlı Mikroskop pratiklerinin yapıldığı laboratuvar

d)      Çok amaçlı ıslak laboratuvar

e)      Çok amaçlı kuru laboratuvar

f)       60’şar kişilik iki dershane

g)      Öğrenci dolaplarının bulunduğu alan

h)      Kantin
2. TIP FAKÜLTESİ AMFİ BİNASI

a)      Dört amfi (190’ar kişilik)

b)      Otuz kişilik 4 küçük derslik

c)      Temel Hümanistik Eğitimin yapıldığı MAKET Laboratuvarı

d)      Öğrenci dolaplarının bulunduğu alan

3. Hastane binasında 8 adet 60’ar kişilik dershane
4. Kırk iki adet 20-60’şar kişilik küçük derslik
5. Dersliklerin tümünde akıllı tahta ve görüntüleme sistemi
6. KÜTÜPHANE: Yedi gün 24 saat hizmet veren
7. HASTANE: 1100 yataklı, tanısal ve tedavi hizmetlerini güncel tıp yöntemleri ile yapan Balkanların en büyük hastanesine sahibiz.

EĞİTİCİ KADROSU

Ulusal ve uluslararası bilimsel kuruluşlarda görev alan ve bilimsel aktiviteleri yüksek öğretim üyesi/görevlisi kadrosu ile eğitim verilmektedir.

Fakültemizde Temel Tıp Bilimlerinde 10, Cerrahi Tıp Bilimlerinde 13 ve Dahili Tıp Bilimlerinde 19 anabilim dalımız mevcuttur.

Fakültemizde 115 Profesör, 32 Doçent, 32 Dr. Öğr. Üyesi, 21 Öğretim Görevlisi ve 400 Araştırma Görevlisi ile eğitim programımız yürütülmektedir.

ARAŞTIRMA OLANAKLARI

Deney hayvanları merkezi, son teknolojileri kullanan merkezi bir araştırma laboratuvarı (TÜTAGEM)

Anabilim dallarının kendi içinde oluşturduğu laboratuvarlar

Merkez Laboratuvarı

Balkan Medical Journal: SCI-E ve PubMed Medline tarafından taranan ilk Tıp Fakültesi dergisi

Turkish Medical Student Journal: Türkiye’deki ilk ve tek öğrenci dergisi. Bu dergi tüm dünyada bulunan 18 öğrenci dergisinden biridir.

Bu içerik 08.08.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1785 kez okundu.