2020 – 2021 Eğitim Yılı 5. Sınıf Öğrencilerinin Dikkatine

Değerli Öğrencilerimiz,

Bildiğiniz gibi 16 Mart 2020 tarihinden beri ülkemiz COVID-19 pandemisini yaşamaktadır. SARS COVID-19 virüsü için şu anda aşı uygulaması hayata geçirilemediği ve küratif tedavi sağlayacak antiviral ilaç bulunmadığı için, kendimizi ve çevremizi bulaştan korumak büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda maske, kişisel koruyucu ekipman kullanımı, sosyal mesafeye uyum, COVID -19 hastaları ile temaslı bireylerin saptanması, gerekirse tedavisi ve filiasyonu titizlikle uygulanmalıdır.

05 Ekim  2020 günü staj kurulları eğitiminize başlayacaksınız. Başta sizlerin, sağlık çalışanlarının ve hizmet verdiğimiz grupların sağlığını korumak birinci önceliğimizdir. Eğitiminize başlamadan önce her biriniz COVID – 19 infeksiyonu açısından Sağlık Bakanlığı’nın konu ile ilgili Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda hazırlanan rehberlerde tanımlanan biçimde değerlendirileceksiniz. Bu nedenle aşağıda maddeler halinde sıralanan akış şemasına uymanız gerekmektedir. Buna göre;

  1. Eğitiminize başlamadan önce TEPDAD tarafından hazırlanan COVID-19 Kursu isimli programa  https://online.tepdad.org.tr/course/view.php?id=14 belirtilen linkten girilerek tamamlanması ve konu ile ilgili sertifikayı basılı halde getirmeniz gerekmektedir.
  2. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi web sayfasında yer alan COVID-19 bilgilendirme bölümünü dikkatle incelemelerini öneririz. http://tip.trakya.edu.tr/news/koronavirus-bilgilendirme-duyurulari
  3. Staj kurulu eğitiminiz ve servis nöbetleri ancak COVID-19 infeksiyonu açısından değerlendirilmeniz yapıldıktan sonra başlayacaktır
  4. 05 Ekim  2020 günü sabah 09:00’dan itibaren stajyer öğrenciler COVID-19 açısından değerlendirilecektir:
    1. Stajyer doktorların değerlendirilmesi Eski amfiler binasındaki dersliklerde açılan geçici polikliniklerde yapılacaktır.
    2. Her grup kendisine ait ilan edilen saatte ve derslikte değerlendirilecektir. Bu randevu saatine uyulması özellikle önemlidir.
    3. Stajyer doktorlarımızın e-devlet üzerinden aldıkları HES kodunu ilgili doktora ibraz etmesi gerekmektedir.
    4. COVID-19 rehberinde belirtildiği gibi, ateş ölçümleri yapılacak ve bir sorgulama anketi doldurulacaktır.
    5. COVID-19 infeksiyonu açısından sorunsuz stajyerler TEPDAD sertifikası ve anket formalarını hangi döngüde bulunuyorlarsa o döngünün anabilim dalı sekreterine teslim edecekler, bu belgeler sekreterlik tarafından Tıp Fakültesi Dekanlığı’na iletilecektir.
    6. PCR ile örnek alınmasına karar verilen stajyerler, İnfeksiyon Hastalıkları AD’na ait pandemi polikliniklerine gönderilecektir.

                                                               i.      Bu olguların staj kurulu eğitimine başlayıp başlayamayacağına İnfeksiyon Hastalıkları AD karar verecektir.

  1. Yabancı uyruklu öğrencilerimiz de, diğer arkadaşları ile benzer iş akışı süreci ile değerlendirilecektir. Yurt dışından gelen öğrencilerimize asemptomatik ise, Sağlık Bakanlığı önerilerine göre karantina uygulanmamaktadır.

 

Değerli öğrencilerimiz yukarıda yer alan akış şemasına uymanızı, 05 Ekim 2020 tarihinden 10 gün önce Edirne'ye gelmenizi önemle rica eder, iyi bir eğitim yılı geçirmenizi  dileriz. 

Tıp Fakültesi Dekanlığı

Ek Dosyalar
Bu içerik 14.09.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1530 kez okundu.